COLOMBIA filter Øko

DKK 198 / måned

Denne profil indeholder kaffe fra;

Colombia
Kvinders magt, Estate vSerrania Perija, Organic

Asociación de Mujeres Cafetera Plan Mil var oprettet i 1998. Partnerskabet var rettet mod udskiftning af ulovlige afgrøder som coca (bruges til at producere kokain). Mange af kvinderne i programmet ankom i regionen som flygtninge fordrevet fra vold, og mange er også enlige mødre. I dag er de samme kvinder ejer eller ejer deres egne gårde, hvor de dyrke økologisk specialkaffe. Mange har endda lykkedes med at etablere direkte relationer til håndværksrister fra rundt om i verden. Sammen har de modtaget uddannelse i iværksætteri og i økologisk produktions- og certificering for at forbedre kvaliteten. I tillæg til at forøge produktionen og sælge specialkaffe, producerer og markedsfører kvinderne i kooperativet også brombær, bananer, græskar, bønner, majs og mamalade som supplement til deres indtægt fra kaffeproduktion.

Bjergkæden Serranía del Perijá er en forlængelse af den østlige gren af Andesbjergene. Den strækker sig cirka 310 kilometer fra Venezuela ind i Colombia og ender ved Guajira ørken. Sedimentjorden har den optimale dybde for dyrkende kaffe, men mangler den rette fugtighed. Derfor bruger landmænd agro-skovbrugssystemer for at give skygge og minimere fugttab. De bruger også jordbevaringspraksis til at bevare eksisterende jord fra erosion og nedbrydning. Mange landmænd planter indfødte træer som plantains og avocado som skyggetræer. Al kaffe er selektivt håndplukket og pulpet (bearbejdnings metode, adskilles af bær-kødet og bønnen) forgår på farmen. Pulped kaffebær gæres i ca. 18 timer før den er fuld vasket og derefter lagt til tørre i solen i 7 til 14 dage. Inconexus, en partner for gruppen, er med til at bygge et fælles tørreområde med paraboliske “senge” for at udnytte arealet og forbedre tørringsprocesser.

Colombia har produceret og eksporteret kaffe og kendt for deres fulde krop, lyse syre og rige eftersmag, siden begyndelsen af 1800-tallet. Colombia kan prale af en bred vifte af klimaer og geografiske forhold, der igen producerer deres egne unikke kaffesmag. Dette betyder også, at høsttiden kan variere en del.

Stigende fokus på specialkaffe branchen har ændret måden, hvorpå handlende og landmænd gør forretninger. Det bliver mere og mere almindeligt for landmænd at separere kaffebønner af højeste kvalitet fra deres jordbrug. Disse partier af højere kvalitet sælges ofte under bestemte mærker eller historier. Udover sit store udvalg af kaffe profiler har Colombia hastigt udvidet sine certificeringsmuligheder over de sidste 10 år. De mest tilgængelige certificeringer er; Fairtrade, Rainforest Alliance, UTZ og Økologi.

Varenummer (SKU): 1000323 Kategori:

    

Yderligere information

Vægt 1.1 kg
Vægt

1.000 gram

Du kunne også være interesseret i...